Моя публікація

Бюро аналізу політики вже 4 роки поспіль займається моніторингом державних коштів. Більше того, залучає до співпраці громадський сектор з інших областей.
Про це 18 липня у Сумському прес-клубі говорив експерт БАП Андрій Рибалко. А у липні організація завершує проект «Громадський бюджет у Сумах та Полтаві», підтриманий Міжнародним фондом «Відродження».
 У рамках проекту фахівці порівняли бюджети двох областей за 2013 рік та сформували пропозиції до бюджету 2014 року. «Ми намагаємося не тільки контролювати використання коштів, а й впливати на їх спрямування», – говорить Рибалко.
Зокрема, експерти БАП вважають, що у поточному році краще приділити увагу енергозбереженню, охороні здоров’я та патріотичному вихованню молоді. Натомість відтермінувати  фінансування реконструкції Театральної площі, фонтану на нижній терасі у Покровському сквері та фонтану «Міст-побратимів».
На сьогоднішній день, громадські пропозиції знаходяться на розгляді у Сумській міській раді, а деякі з поданих раніше вже були прийняті під час весняного коригування бюджету.
У свою чергу народний депутат Олег Медуниця зазначив, що Сумська область стала однією з провідних стосовно контролю  неурядового сектору за використанням бюджетних коштів. На це вплинула як активна позиція громадськості, так і публічний розголос. До того ж і завдяки проекту народному депутату вдалося домогтися від Міністерства фінансів виділення додаткової субвенції для Сум у розмірі 18 млн. грн.
 Учасники прес-конференції були спільні у тому, що необхідно вносити зміни до законодавства та створити закон про відкритий доступ до публічних коштів. Це дозволить громадянам з легкістю дізнаватися, куди саме витрачаються гроші з бюджетів усіх рівнів.

politanalityk.com/events/biudzhety-mist-hromadskyi-kontrol-ta-hromadskyi-vplyv.html

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі